Marináda na žebra recepty

Grilovaná žebra

Grilovaná žebra

Vepřová masitá žebírka naporcovaná od hodného řezníka dle našich požadavků dobře osolíme a opepříme. Připravíme si vhodný motouz a smotáme pásy vepřových žeber masovou stranou dovnitř – tedy tak, že žeberní blána bude zvenčí smotku
Uzená žebra pečená s dýní

Uzená žebra pečená s dýní

Dýni vydlabeme a nakrájíme na širší měsíčky, popř. Vařená žebra potřeme marinádou a necháme odležet, nejlépe přes noc
Hovězí žebra

Hovězí žebra

U nás bohužel takřka nejde sehnat americký typ, který se dá použít na grilování, ale i naše česká se dají perfektně připravit v troubě
Pivní žebra na medu a zázvoru

Pivní žebra na medu a zázvoru

nevytrhne, navíc bych těch obyč žeber musela koupit víc, aby z. jako „vepřová žebra – speciál“, což vypadalo jako
Hovězí žebra na pivu

Hovězí žebra na pivu

No takže jsem koupila dvoje žebra s tím, že budou na někdy jako železná zásoba. Jo jo, je advent, všichni postují o sto sedm recepty na cukroví, jenom Terezka nic
Pečená žebra

Pečená žebra

Žebra dáme na plech pomazaný olivovým olejem a pomažeme marinádou smíchanou ze všech surovin (dáváme tak od oka a nakonec ochutnáme, zda není málo slaná)
Brasírovaná hovězí žebra

Brasírovaná hovězí žebra

marináda. Smícháme suroviny na marinádu a naložíme do ní maso. Maso vyjmeme, stěrkou z něj setřeme marinádu (ponecháme ji v kastrolu) a opečeme na pánvi s olejem ze všech stran dohněda
Pikantní medová žebra

Pikantní medová žebra

Z uvedených surovin vyšleháme marinádu, do které vložíme naporcované maso a necháme marinovat. Marinovaná žebra vložíme do trouby, přelijeme zbylým nálevem a pečeme při 200°C nejméně hodinu a půl
Grilovaná hovězí žebra

Grilovaná hovězí žebra

Mezitím si připravíme marinádu z cibule nakrájené na drobné měsíčky, hořčice, oleje, protlaku, pesta, vína, chilli omáčky, medu, soli a pepře
Vepřová uzená žebírka

Vepřová uzená žebírka

Do misky nalijeme olej a smícháme s prolisovaným česnekem a najemno nastrouhaným zázvorem (zázvor nejdřív zbavit kůry)
Grilovaná žebírka

Grilovaná žebírka

Marináda. Nákupní seznam. Vepřová masitá žebírka naporcovaná od hodného řezníka dle našich požadavků dobře osolíme a opepříme
Grilovaná žebírka na medu

Grilovaná žebírka na medu

Vše důkladně promícháme tak, aby se marináda spojila. Vepřová žebírka rozdělíme na menší kusy, opláchneme
Rybí  kousky v paprikové marinádě

Rybí kousky v paprikové marinádě

Rybí filet nakrájíme na kostky. Pokud máme podkovy z ryb, odtraníme páteř a žebra. Opět nakrájíme na kostky, můžeme maso proříznout co pár mm až ke kůži