Hraběnčiny řezy
Meg v kuchyni
Meg v kuchyni
  • Ohodnoťte tento recept!
  • Vaše hodnocení
Celkové hodnocení 0 (0 hodnocení)
5

Přísady

  • 480 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • balíček kypřícího prášku (12 g)
  • špetka soli
  • 250 g studeného másla
  • 4 žloutky
  • 60 ml studeného mléka
  •  
  • jablečná náplň
  • 800-1200 g oloupaných a vykrojených jablek (dávám podle velikosti plechu)
  • 1-3 lžičky mleté skořice – podle chuti
  • 30-60 g hnědého cukru (podle kyselosti/sladkosti jablek)
  • vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr místo hnědého
  • rozinky, brusinky, ořechy – podle chuti
  •  
  • sněhová náplň
  • 4 bílky
  • 125 g moučkového cukru
  •  
  • Postup
  • Mouku, cukr, sůl a kypřící prášek smícháme na vále a přidáme na kostičky nakrájené studené máslo. Špičkami prstů uděláme směs podobnou drobence.

Postupy

Komentáře

Pro napsání komentáře Přihlásit se nebo Zaregistrujte se

Napsat komentář...